Nederland fietsland

In deze tijd van het jaar gaan veel mensen op pad met de fiets. In de eigen omgeving of juist heel ergens anders. Daarvoor worden de fietsen vaak op een fietsendrager achterop de auto vervoerd. Hoe is uw fiets dan verzekerd?

Stel iemand rijdt bij u achterop. Dan kunt u de schade aan de fiets en/of fietsendrager verhalen op de WA-verzekering van de veroorzaker. Bent u zelf de veroorzaker, omdat u bijvoorbeeld achteruit tegen een paaltje bent gereden? Schade aan de fietsdrager valt dan onder de accessoiresdekking van de autoverzekering. Dit is een aanvullende dekking die u kunt afsluiten. Schade aan de fiets is te verhalen op een fietsverzekering. Deze is afgestemd op het soort fiets: ‘gewone’ fiets, e-bike of racefiets/mountainbike. Overigens is ook de fietsendrager afgestemd op het soort fiets. Zo heeft u voor een e-bike een zwaardere fietsendrager nodig. Voor het juiste gebruik van een fietsendrager zijn regels opgesteld. Goed om te weten om boetes te voorkomen.

Onbezorgd op pad met uw fiets en fietsendrager? Informeer bij ons naar een passende oplossing.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945