Minder risico, minder opslag

De meeste mensen zijn bekend met het begrip hypotheekrente. Dat is de rente die u betaalt als u een hypothecaire lening afsluit. De term renteopslag of risico-opslag is minder bekend. Dit bedrag is onderdeel van de hypotheekrente en is gebaseerd op het risico dat de geldverstrekker loopt als de lener de lening niet terugbetaalt. Het risico is bijvoorbeeld groter als de totale lening hoger is dan de marktwaarde van de woning.

Heeft u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dan heeft u (meestal) geen renteopslag. NHG staat immers garant voor terugbetaling van de hypotheek wanneer u dat niet kunt. In alle andere gevallen betaalt u een renteopslag. Bij het afsluiten van de hypotheek, wordt u ingedeeld in een bepaalde klasse. In de loop van de jaren kan uw situatie veranderd zijn, waardoor de renteopslag aangepast kan worden. Denk aan een flinke aflossing op de hypotheek of waardeverhoging van uw huis. De aanpassing gebeurt soms automatisch, maar niet altijd. Weten hoe het er met uw renteopslag voor staat? Neem contact met ons en wij kijken het voor u na.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945