Man-vrouwfirma

Sinds 1 januari 2018 zijn de regels voor trouwen veranderd. Voor wie niets laat vastleggen geldt een ‘beperkte gemeenschap van goederen’. Dat betekent dat vermogen en schulden van vóór het huwelijk van u blijven. Een eigen zaak valt niet meer standaard binnen de gemeenschap van goederen. De niet-ondernemende echtgenoot of echtgenote krijgt dus bescherming tegen schuldeisers van de onderneming.

Anders is dit als u samen in een zogenaamde man-vrouwfirma zit. Voornaamste voorwaarde voor deze speciale VOF is dat beide eigenaren (ongeacht sekse) een gelijkwaardige rol in het bedrijf hebben. Het grote voordeel is dat u allebei in aanmerking komt voor de fiscale voordelen voor ondernemers zoals de zelfstandigenaftrek. Een nadeel is dat u beide persoonlijk aansprakelijk bent en dat eventuele schuldeisers dus aanspraak kunnen maken op beide privévermogens.

Rechtsvorm en huwelijkse staat hebben wettelijke gevolgen voor uw bedrijf, uw privésituatie en dus voor uw (bedrijfs)verzekeringen. Wij helpen u graag met oplossingen die het beste bij u passen.

 

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945