Leaseauto en hypotheek

Het aantal leaseauto’s op de Nederlandse wegen groeit enorm. Brancheorganisatie VNA (Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen) meldt dat er eind 2018 1 miljoen leaseauto’s rondreden. Het merendeel betreft zakelijke lease, maar steeds meer consumenten (150.000) zien het voordeel van private lease. Wat is voor u als ondernemer nou interessanter: zakelijk of privé een auto leasen?

Beide leasevormen schelen voor uw liquiditeit. De leaseauto staat immers niet op uw eigen balans, maar op die van de leasemaatschappij. Voor een vast bedrag per maand weet u waar aan toe bent en heeft u geen omkijken naar kosten voor autoverzekering, wegenbelasting en onderhoud. Een medebepalende factor voor zakelijk of private lease is het aantal privékilometers.

  • Veel privé onderweg (meer dan 500 privékilometers per jaar): zakelijke lease. U betaalt een vast bedrag per maand aan bijtelling voor bijna ongelimiteerd privé rijden.
  • Weinig privé onderweg: private lease. U heeft geen bijtelling voor privégebruik en u kunt zakelijke kilometers aftrekken van de winst (€ 0,19 per kilometer).

We attenderen erop dat leaseverplichtingen effect hebben op uw leenmogelijkheden. Het verlaagt het maximaal te lenen hypotheekbedrag. Meer weten? Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945