Lange rentevaste periode: ja/nee?

Stelling: met de lage hypotheekrentes is het gunstig de rente voor een zo lang mogelijke periode vast te zetten. Bent u het eens met deze stelling? Natuurlijk, voor langere tijd profiteert u van de lage rente en heeft u zekerheid over de hoogte van uw maandlasten. Stijgt de rente tijdens de rentevaste periode, dan stijgen uw lasten niet mee. Of bent u het niet eens met de stelling? Want inderdaad, daalt de rente in deze periode, dan profiteert u hier niet van. En hoe langer de rentevaste periode, hoe hoger de rente.

Zoveel mensen, zoveel meningen. Er spelen bovendien nogal wat andere dingen die van invloed zijn op de keuze voor een zo lang mogelijke rentevaste periode. Want stel dat u voor twintig jaar vastzet en u verhuist na vijf jaar. Dan had u beter kunnen kiezen voor vijf jaar vast met een lagere rente. Of stel dat u tussentijds aflost ‘gewoon omdat het kan’ of omdat de hypotheekvorm dat met zich meebrengt (bijvoorbeeld annuïteitenhypotheek), dan daalt de schuld en het maandelijks te betalen hypotheekbedrag. Daarbij is dertig jaar vast dus niet handig.

Ingewikkeld? Nee hoor, valt reuze mee. Althans voor ons. Wij helpen u graag bij de meest verstandige keuze voor uw situatie.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945