Lagere groepskorting, hogere zorgpremie

De zorgpremies voor 2021 zijn half november bekend gemaakt. Ondanks aanspraak op de financiële reserves, hebben toch vrijwel alle zorgverzekeraars de premie verhoogd. Denkt u nu ‘gelukkig heb ik nog korting door de collectieve zorgverzekering voor mijn werknemers’? Nepkortingen noemt Minister Bruno Bruins van Medische Zorg & Sport de collectiviteitskortingen. De korting werd namelijk berekend over een hogere premie. Daardoor kon de collectieve verzekering alsnog duurder uitpakken dan een ‘gewone’ zorgverzekering. Dat moest stoppen, vond de minister, en verlaagde de maximale korting vorig jaar van 10% naar 5%. Vanaf 2023 mogen zorgverzekeraars helemaal geen korting meer geven op de basispremie van een groep verzekerden.

Waarom de collectiviteit dan nog in stand houden, vraagt u? Ons antwoord: er kunnen ook andere voordelen zijn zoals ruimere vergoedingen, geen uitsluitingen van mensen met een aandoening op de aanvullende verzekering en toegang tot bepaalde gezondheidsprogramma’s zoals trainingen, cursussen en coaching. Wilt u precies weten waar u aan toe bent? Wij helpen u graag.

 

 

 

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945