Laadkabel over de stoep: mag dat?

Met de groei van het aantal elektrische auto’s, komen er ook steeds meer laadpunten. Nederland is koploper in Europa met meer dan 600.000 laadpunten, waarvan ongeveer driekwart privaat. Handig, een laadpaal aan huis. Het scheelt tijd en geld. Maar let op: als je geen oprit hebt en je elektrische auto op een openbare plek parkeert, mag je niet zomaar je laadkabel over de stoep leggen. Daarvoor kun je bij jouw gemeente een ontheffing aanvragen voor de Algemene Plaatselijke Verordening. Elke gemeente hanteert hiervoor een eigen beleid. Geen ontheffing kan je een boete opleveren. Lees meer hierover op anwb.nl.

 

Bij zowel een private als een publieke laadpaal ben je aansprakelijk als mensen over je laadkabel struikelen. Je kunt dat voorkomen met bijvoorbeeld een kabelmat. Daarnaast is het goed te kijken naar de mogelijkheden om letselschade van de voorbijganger op de WA-verzekering van de elektrische auto te verzekeren. Neem contact met ons op voor meer informatie

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945