Kinderen en digitaal geld

Kinderen groeien nu anders met geld op dan een kwart eeuw geleden. In die tijd werd voornamelijk nog met ‘fysiek geld’ betaald. Nu is pinnen een gewoonte geworden. Het Nibud geeft aan: “Leer kinderen vanaf tien jaar pinnen zodat ze eraan gewend zijn als ze naar de middelbare school gaan. Daar kun je vaak al niets meer zonder pinpas kopen. Vanaf dat moment moeten zij zelfstandig en veilig met de pas kunnen omgaan.” Uit het Nibud Kinderonderzoek 2018 blijkt echter dat kinderen steeds minder veilig met hun pincode omgaan. Ook blijkt dat ruim 70% van de ouders hun kind niet betrekken bij online bankieren. Dat maakt niet alleen de kans groter dat het kind op latere leeftijd financiële problemen ontwikkelt. Het zorgt er ook voor dat het kind een lager besef krijgt hoe je geldzaken digitaal veilig moet organiseren.

Bereid uw kind voor op een online toekomst waar verantwoord omgaan met ‘digitaal geld’ slechts een onderdeel is. Hoe? Kijk eens op veiliginternetten.nl en lees onder andere over online privacy, verantwoord gebruik van wifi, social media, nepmails en veilig telebankieren. Neem voor meer informatie over verzekeringen tegen cybercrime contact met ons op.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945