Kentekenplaten kwijt! Wat nu?

Stel u komt bij uw auto en één of beide kentekenplaten zijn verdwenen. Dat is schrikken! Verlies of diefstal van kentekenplaten komt helaas regelmatig voor. De RDW (Dienst Wegverkeer) geeft jaarlijks circa 65.000 keer een duplicaatcode af voor een verloren of gestolen kentekenplaat. Wat moet u doen als het u overkomt?

Direct aangifte doen bij de politie

Als beide kentekenplaten gelijktijdig weg zijn, dan is vrijwel zeker dat het om diefstal gaat. De aangifte helpt in de bewijslast bij een eventuele (snelheids)overtreding, aanrijding of ramkraak op naam van uw gestolen kentekenplaten.

Koop direct nieuwe kentekenplaten

Na de aangifte kunt u direct nieuwe platen bestellen. Dit doet u bij een kentekenplaatfabrikant die door de RDW is erkend. Deze herkent u aan het RDW-erkenningsschild en de sticker met de tekst ‘afgifte kentekenplaten’. De nieuwe platen krijgen een 1 of 2 boven het linker streepje in het kenteken (duplicaatcode).

Geeft u het aan ons door als u nieuwe platen aanschaft? In geval van schade weten wij van het aangepaste kenteken en kunnen we in uw belang handelen.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945