Jubelton nog niet van de baan

Vanaf 2013 is het mogelijk voor (groot)ouders om hun (klein)kinderen een fiscaal vriendelijke schenking te doen voor een goede start op de woningmarkt. De jubelton wordt deze schenking genoemd en bedraagt voor 2022 € 106.671. Want nee, in tegenstelling tot wat veel media beweerden, is het nog niet gedaan met de jubelton. Het gaat er uiteindelijk wel van komen, maar waarschijnlijk pas in 2024. De Nederlandse schatkist loopt namelijk vele miljoenen euro’s aan schenkbelasting mis. Ook klinken er kritische geluiden over rechtsongelijkheid. Kinderen van ouders met hogere inkomens profiteren immers meer van de regeling.

Lees meer over de voorwaarden voor de belastingvrije schenking op de website van de Belastingdienst. Overweegt u een verhoging van uw hypotheek, om zo geld vrij te maken voor de jubelton voor uw (klein)kind? Het is mogelijk het volledige bedrag in één jaar te schenken of gespreid over drie jaar tot en met 2024. Informeer bij ons naar uw mogelijkheden.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945