Je tiener in een bijbaantje: hoe zit dat met de verzekering?

Gaat jouw kind na de zomer naar het voortgezet onderwijs? Bij deze belangrijke stap in het leven van je kind verandert er meer dan alleen de school. Je hebt ‘ineens’ een tiener met andere interesses dan op de basisschool. Een voorbeeld hiervan is zelf geld willen verdienen. Een bijbaantje is vaak snel gevonden, zoals vakkenvuller, verkoopmedewerker of in de horeca als afwashulp of medewerker bediening. Een overzicht met werkzaamheden die je kind mag doen, vind je op Ondernemersplein.nl.

 

Hoe is je kind verzekerd tijdens dat bijbaantje? Tijdens het werk is een kind een werknemer en valt onder de aansprakelijkheidsverzekering van de werkgever. Dat betekent dat als je kind per ongeluk iets kapot laat vallen of bij iemand letsel veroorzaakt, de werkgever daar in principe voor verzekerd is. Als er geen dekking is, kun je meestal terecht bij je eigen particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Meer weten? Wij kijken het graag voor je na.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945