Is zonnepanelen verzekeren nodig?

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen. Dat kan zijn om de ‘groene gedachte’ erachter, om de stijgende energieprijzen of om de dalende aanschafprijzen. Subsidieregelingen bij de gemeente en mogelijkheden tot belastingteruggave kunnen aanschaf en gebruik van zonnepanelen extra aantrekkelijk maken. De opbrengst van de panelen is afhankelijk van een aantal factoren waaronder plaatsing, hellingshoek en oppervlak. Dezelfde factoren spelen ook een rol bij de verzekering ervan tegen bijvoorbeeld storm, hagel, bliksem, diefstal en brand.

Men gaat ervan uit dat de panelen ‘automatisch’ zijn meeverzekerd. Dat is niet altijd het geval. Voorwaarden verschillen per verzekeraar. Neem dus voor de zekerheid even contact met ons op. Er zijn meerdere mogelijkheden tot verzekeren onder andere via uw woonhuisverzekering (als u woningeigenaar bent), via de inboedelverzekering (als u huurder bent) of via een speciale zonnepanelenverzekering.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945