Is mijn laadpaal automatisch meeverzekerd?

In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat maakt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland elke maand een overzicht van de aantallen elektrische voertuigen en laadpunten in Nederland. Hieruit blijkt dat Nederland een van de vier Europese landen is waar procentueel de meeste elektrische auto’s worden verkocht. Op het gebied van laadinfrastructuur is er geen ander land met dezelfde dichtheid aan laadpunten als Nederland. De ANWB meldt dat in januari 2022 de teller op ruim 81.000 laadpunten staat met een groeiend aantal snellaadstations. Het aantal thuisladers groeit ook in rap tempo. Zo’n twee derde van de elektrische autobezitters ‘stekkert’ voor de deur. Hoe de thuislader verzekerd is, hangt af of het een vast of mobiel laadpunt is en van de woonsituatie. Het is zeker niet zomaar automatisch meeverzekerd op uw auto- of woonhuisverzekering.

Heeft u of overweegt u een elektrische auto en een thuislader? U kunt bij ons terecht met uw vragen over hoe uw auto en uw laadpaal te verzekeren.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945