Invloed onrustige economie op hypotheekrente

Sinds een aantal maanden stijgt de hypotheekrente aanzienlijk. Dat zorgt voor onrust op de hypotheekmarkt. Nou is het vergeleken met de hoogte van begin jaren negentig nog steeds heel laag. Toen waren hypotheekrentes van 10% en hoger heel normaal. Hoe ontstaan die verschillen? Hypotheekrentes zijn gebaseerd op de kapitaalmarktrentes. Dit zijn de tarieven waartegen de banken zelf geld lenen bij beleggers. Is er politieke en economische onzekerheid, dan zijn kapitaalmarktrentes hoog en hypotheekrentes dus ook. Hoewel na corona de economie weer aantrok, is dat met de Russische inval in Oekraïne weer behoorlijk onzeker. Hoe het verder zal gaan met de rentestijging, is dan ook lastig te voorspellen.

Vraagt u zich af of het slim is om uw hypotheek over te sluiten? Bedenk dat naast alle gebeurtenissen wereldwijd, ook uw persoonlijke en zakelijke omstandigheden grote invloed hebben op wat voor u de beste keuze is. Hulp nodig? We voorzien u graag van deskundig advies.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945