Hypotheekrente meeverhuizen

Heeft u een nieuwe woning op het oog? En zijn de huidige rentetarieven en voorwaarden voordeliger dan die van uw hypotheek? Aflossen en een nieuwe hypotheek sluiten kan dan verstandig zijn. Nu echter de rentes stijgen, kan het juist aantrekkelijker zijn om uw bestaande hypotheek mee te verhuizen. Dat kan als die huidige hypotheek een verhuisregeling heeft.

Nu al enige tijd de rentes stijgen, komt het vaker voor dat de ‘eigen’ rentes lager zijn dan de geldende rentes. Verkoopt u uw woning zonder dat u een nieuwe gekocht heeft, dan kunnen banken eisen dat u vóór aflossen van de hypotheek aangeeft of u uw rente wilt meeverhuizen. Er kan ook een periode gelden van bijvoorbeeld drie of zes maanden na aflossing van de huidige hypotheek waarbinnen de rentecondities meegenomen kunnen worden voor het resterende bedrag en rentevaste periode.

Moraal van het verhaal: neem contact met ons op zodra u een aan- of verkoop overweegt. Wij informeren u welke stappen u in welke volgorde kunt nemen.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945