Houd digitale deur op slot

Deuren op slot houdt inbrekers buiten. Logisch toch? Ja, wel voor ons huis. Maar de digitale deuren van onze computer, laptop of smartphone staan vaak wagenwijd open. Met steeds meer apparaten verbonden met het internet, heeft de cybercrimineel meer mogelijkheden bij uw gegevens te komen. Zeker als u geen antivirusprogramma en firewall gebruikt, onbeveiligde wifi gebruikt, met een te oude Windowsversie werkt en geen back-ups maakt. Zorg er dus voor dat u deze zaken goed geregeld heeft. Wij geven u nog een paar tips de digitale inbreker buiten de digitale deur te houden:

– gebruik sterke wachtwoorden en tweestapsverificatie

– open of download geen onbekende bestanden en software

– gebruik een VPN-server (Virtual Private Network)

– wees alert op valse berichten en e-mails

 

Op veiliginternetten.nl vindt u veel informatie over basisbeveiliging van uw digitale huis. Verzekeringen voor het digitale huis zijn volop in ontwikkeling. Cybercrime is immers al lang niet meer voorbehouden aan bedrijven. Meer weten? Wij adviseren u graag.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945