Hoe verzekert u uw aanhangwagen?

BOVAG telde 11.724 verkochte aanhangwagens in het eerste half jaar van 2018. Dat is 6,8% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De economie draait weer op volle toeren waardoor ondernemers weer ruimte hebben voor investeringen, concludeert de brancheorganisatie. Aanhangwagens zijn er in allerlei soorten en maten: groot, klein, open, gesloten, enkel- en dubbelassig, geremd en ongeremd. Ondernemers in onder andere bouw, handel, horeca, transport en zakelijke dienstverlening kiezen de aanhanger die zij het meest geschikt vinden. In ieder geval blijkt de aanhanger onmisbaar op het moment dat er schade is.

Veroorzaakt u schade aan anderen, terwijl uw aanhangwagen aan uw auto gekoppeld is? Dan kunt u aanspraak doen op de WA-autoverzekering. Is de aanhanger niet aan de auto gekoppeld, dan is schade vaak gedekt op de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB). Voor schade aan de aanhanger zélf of diefstal kunt u een aparte aanhangwagenverzekering afsluiten. Schade aan uw lading die u in uw aanhangwagen vervoert, valt daar niet onder.

Voorwaarden verschillen per verzekeraar. Wij helpen u graag verder, zodat u bij zowel aansprakelijkheid als schade aan de aanhanger precies weet waar u aan toe bent.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945