Het gevaar van lithiumbatterijen

Op dit moment rijden er ruim 200.000 elektrische auto’s op de Nederlandse wegen. In vergelijking met andere landen heeft Nederland het grootste aantal laadpunten. Mooi voor de CO2-uitstoot, maar het brengt ook nieuwe risico’s met zich mee zoals de lithiumbatterij. Deze zit in ongeveer de helft van de elektrische voertuigen ingebouwd. Het kan na een stevige botsing brand veroorzaken, zelfs nog een paar dagen na de aanrijding. Daarom overleggen verzekeraars met bergers en brandweer hoe dit te voorkomen.

Een lithiumbatterij is een oplaadbare accu die bijvoorbeeld ook zit in elektrische fietsen, elektrisch speelgoed, smartphones en tablets. Ze hebben in verhouding veel meer energie dan een standaard penlitebatterij. Een paar tips voor veilig gebruik:

– gebruik alleen de originele oplader van het apparaat

– lever een beschadigde batterij direct in bij een inleverpunt

– gooi afgedankte batterijen nooit bij het reguliere afval

– laad batterij op in een ruimte met een rookmelder

Is het ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch misgegaan? Dan wilt u terug kunnen vallen op een goede verzekering. Daarvoor kunt u natuurlijk bij ons terecht.

 

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945