Het effect van klimaatverandering op uw bedrijf

“Het is voor ondernemers in het mkb nog volstrekt onduidelijk wat de optelsom van alle klimaatplannen gaat betekenen. Het kabinet geeft hierover geen inzicht en dat is teleurstellend.” Dit zegt Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland. Een punt uit het Klimaatakkoord is de informatieplicht energiebesparing. Vanaf 1 juli 2019 zijn bedrijven verplicht om de overheid te informeren welke energiebesparende maatregelen ze hebben genomen. Een andere is dat de prijs om CO2-uitstoot te mogen veroorzaken omhoog gaat. Als u zelf geen CO2-uitstoot heeft, maar uw leverancier(s) wel, kies dan voor de meest schone toeleverancier. Deze is naast de meest duurzame meestal ook de meest voordelige. Meer informatie over het klimaatakkoord vindt u op de website van de Rijksoverheid.

De overheid neemt in de vorm van het Klimaatakkoord maatregelen om Nederland te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Verzekeraars nemen maatregelen zoals hogere premies en uitsluiting van bepaalde risico’s als er door de klimaatverandering meer schades geclaimd gaan worden. Meer weten over het effect op uw verzekeringen? Wij horen het graag van u.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945