Helmplicht snorfietsen

Vanaf 1 januari 2023 is het verplicht op een snorfiets (en op een snorscooter en een speed pedelec) een helm te dragen. Er wordt dus geen onderscheid meer gemaakt tussen gele en blauwe kentekens. Hoewel een groot voordeel van de snorfiets juist het rijden zonder helm was, zullen toch veel mensen erop blijven rijden. Het is immers goedkoper en makkelijker een goedgekeurde helm aan te schaffen dan een nieuw vervoersmiddel te kopen. Rijdt u (en/of uw passagier) zonder goedgekeurde helm, dan loop u kans op een boete van € 100.

 

De helmplicht heeft ook gevolgen voor uw verzekering. Wanneer er letsel is ontstaan omdat er geen goedgekeurde helm werd gedragen, is er geen recht op een uitkering volgens de WA-verzekering. Voor aanvullende dekkingen gelden per verzekeraar andere regels. Meer weten? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945