Hé, doe de deur dicht!

Elk jaar organiseren de Nederlandse Brandwonden Stichting, het Instituut Fysieke Veiligheid en Brandweer Nederland de Nationale Brandpreventieweken. Dit jaar zijn er twee thema’s in de oktobercampagne ‘Hé, doe de deur dicht!’

  1. sluit de binnendeuren altijd

Gesloten deuren zorgen ervoor dat de giftige rook – de grootste bedreiging bij brand – nog enige tijd buiten de leefruimte blijft. Uit een praktijktest bleek dat bij open deuren er na 3,5 minuut al geen overleefbare situatie meer is. Bij gesloten deuren is dat na 10 minuten. Kostbare tijd om te vluchten of gered te worden.

  1. plaats hoorbare rookmelders

Als u slaapt, ruikt u geen rook. Maar u hoort wel het luide alarm van een rookmelder. Ook bij gesloten deuren. Het is heel belangrijk dat rookmelders op de juiste wijze geïnstalleerd zijn en op de juiste plekken. Dus niet alleen in de hal, maar ook in de slaapkamers.

Lees meer over brand voorkomen, rookmelders, brand zelf blussen en veilig vluchten op de speciale website over deze thema’s.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945