Goederen en inventaris zijn niet hetzelfde

We merken regelmatig dat mensen denken dat inventaris en goederen hetzelfde zijn. Dat is niet het geval. Inventaris is de ‘inboedel’ van uw bedrijf. Het zijn alle ‘roerende zaken’ in uw bedrijf die u nodig heeft om uw werk te kunnen doen (geen auto’s of geld!). Kantoormeubilair, computers, gereedschap, machines. Met goederen wordt uw handelsvoorraad bedoeld, zoals grondstoffen, halffabricaten en eindproducten. Boekhoudkundig vallen goederen wel onder de inventaris, verzekeringstechnisch niet.

Heeft u ze allebei nodig?

Goederen kunt u dus niet verzekeren op de inventarisverzekering. En vice versa. Ze worden wel vaak gecombineerd. Heeft u een bedrijf in de zakelijke dienstverlening en heeft u geen handelsvoorraad? Dan is het vaak goedkoper om voor een inventarisverzekering te kiezen. Bent u zzp’er en werkt u vanuit huis? Wellicht is de gewone particuliere inboedelverzekering voldoende, omdat veel woonverzekeringen zakelijke spullen in huis tot een bepaald maximum dekken.

Het hangt af van uw specifieke werkomstandigheden welke verzekering qua dekking en kosten aansluit. Wij adviseren u graag over de best passende oplossingen.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945