Gevolgen verkeersboetes op autoverzekering

Elk jaar verandert de overheid de bedragen van de verkeersboetes. In 2021 worden ernstige verkeersovertredingen zwaarder bestraft en kleine juist lichter. Lichte verkeersovertredingen zijn bijvoorbeeld te hard rijden, foutparkeren en rijden door rood licht. Deze vallen niet onder het strafrecht, dus u krijgt geen strafblad. Dat is wel het geval bij zware verkeersovertredingen. Dan moet u denken aan hoge snelheidsovertredingen, rijden onder invloed van alcohol of drugs en vluchten na een verkeersongeval.

 

Een zware verkeersovertreding kan gevolgen hebben op uw autoverzekering. Stel dat u een (andere) autoverzekering wilt afsluiten, dan moet u opgeven of u een strafblad heeft. Afhankelijk van de overtreding kan een autoverzekeraar een hogere premie opleggen of zelfs uw aanvraag weigeren. Precies weten hoe dit zit? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945