Geld lenen kost geld

Mensen lenen geld om een droom te verwezenlijken of uit pure noodzaak. Ongeacht de aanleiding, het lenen van geld heeft consequenties. Daarom gebruiken kredietverstrekkers de kreet ‘Let op! Geld lenen kost geld’. Deze verplichte waarschuwing van de overheid is bedoeld om u als consument bewust te maken van de gevolgen die verbonden zijn aan krediet. De bekendste vorm is het consumptief krediet. Dat zijn leningen voor bijvoorbeeld een auto, een nieuwe keuken, vakantie of witgoed. De bekendste vormen zijn: persoonlijke lening, doorlopend krediet, koop op afbetaling, huurkoop, rood staan op de betaalrekening, creditcards/klantenkaarten en leasen. Op de website van het Nibud staat een compleet overzicht.

Om consumenten blijvend te beschermen, worden zorgplicht en de regels voor kredieten regelmatig aangescherpt. De laatste (1 mei 2019) is de beperking van de looptijd voor nieuwe doorlopende kredieten tot maximaal 15 jaar.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945