Gebruik bedrijfsauto bepaalt soort verzekering

Bedrijfsauto’s zijn er in alle soorten en maten. Van personenauto van de zaak tot bestelbus in de bouw. Voor de eerste, bijvoorbeeld in de zakelijke dienstverlening, is er de zakelijke personenauto­verzekering. Bent u ondernemer in de bouw, detailhandel of horeca, dan gebruikt u eerder een bestelauto. Hierin vervoert u waarschijnlijk goederen, gereedschap of bouwmateriaal. Hiervoor is er de bestelauto­verzekering. De belangrijkste overeenkomst: beiden zijn verplicht als de auto op de balans van uw bedrijf staat. De Belastingdienst ziet de auto dan officieel als bedrijfsauto.

 

Let op: De bestelautoverzekering is voor schade die u aan anderen veroorzaakt (WA-dekking) of als u schade aan de bestelauto zelf heeft (beperkte of volledige cascodekking). Materialen in de bestelauto vallen niet onder de dekking. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld de eigen vervoersverzekering afsluiten. Wij adviseren u graag over welke verzekering het beste bij uw situatie past.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945