Gaat u ‘AOV-loos’ door het werkzame leven?

U vindt in onze nieuwsbrieven regelmatig een artikel over de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Wij maken ons namelijk zorgen over inkomensverlies van zzp’ers door ziekte of arbeidsongeschiktheid. Deze zorg werd pas geleden bevestigd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zij melden: “In 2016 was 19% van de 895 duizend zzp’ers met een hoofdinkomen uit ondernemerschap verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid.” Dat percentage is er na 2016 niet hoger op geworden. Overigens verzekeren zelfstandigen met personeel (zmp’ers) zich vaker tegen arbeidsongeschiktheid dan zzp’ers. In 2016 was dat 32,4%.

De redenen dat zzp’ers geen AOV afsluiten is heel divers. Zo horen we bijvoorbeeld zeggen ‘arbeidsongeschiktheid overkomt mij niet’ of ‘een AOV is duur’. Maar struisvogelpolitiek en een onjuist beeld van de premie zijn slechte raadgevers. Neem toch eens contact met ons op voor een goed inzicht in de risico’s en de kosten. Dan kunt u een gefundeerde beslissing nemen of u
daadwerkelijk ‘AOV-loos’ door uw werkzame leven wilt of kunt gaan.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945