Fraude versus goed vertrouwen

Vertrouwen is de basis voor elke verzekering. U vertrouwt ons dat wij u objectief adviseren en uw schades snel en correct afhandelen. Wij vertrouwen u dat u alles doet om schade te voorkomen en dat u ons alle benodigde informatie geeft om uw zaken goed te kunnen regelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het juist invullen van aanvraag- en schadeformulieren. We geven twee voorbeelden:

Aanvraagformulier

Het komt voor dat bij het afsluiten van een autoverzekering niet goed wordt ingevuld wie de regelmatige bestuurder is. Bijvoorbeeld als deze regelmatige bestuurder door de jonge leeftijd een hogere premie moet betalen. Vul altijd de juiste informatie in, anders pleegt u fraude! U riskeert een boete en een vermelding op een zwarte lijst waardoor u nauwelijks nog een verzekering kunt afsluiten. Bovendien kan de verzekeraar schade niet uitkeren of een onterechte uitkering bij u terugvorderen.

Schadeformulier

Jaarlijks worden (schade)verzekeraars getild voor honderden miljoenen. Zo wordt er meer geclaimd dan de werkelijke schade, schade verzonnen en opzettelijk schade veroorzaakt om een uitkering te krijgen. U als eerlijke consument betaalt daarvan de rekening, want de nadelige gevolgen hiervan worden in de premie verrekend.

Natuurlijk kan het gebeuren dat u per ongeluk iets niet goed invult. Om dit te voorkomen kunt u ons altijd om hulp vragen.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945