Fiscale restschuldregeling eindigt

In 2012 heeft de regering als crisismaatregel de restschuldregeling ingevoerd. Dat betekent dat mensen die na de verkoop van hun huis een restschuld hebben, de rente over die schuld nog vijftien jaar van de belasting kunnen aftrekken. Demissionair staatssecretaris Wiebes van Financiën gaat deze regeling op 31 december 2017 beëindigen. Er is geen reden meer om het te laten voortbestaan, vindt hij. “De doorstroming op de woningmarkt heeft zich inmiddels hersteld. De restschuldproblematiek zal de komende jaren verder afnemen door de stijgende huizenprijzen en de strakkere leennormen.”

Bent u van plan uw huis te verkopen? Verwacht u dat uw hypotheekschuld groter is dan de waarde van de woning? Probeer dan de overdracht vóór 31 december 2017 te laten plaatsvinden. Dan kunt u  nog gebruik maken van de Restschuldregeling Eigen Woning.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945