Financiële hulp: lenen of schenken?

De financiële effecten van corona wegen voor de een zwaarder dan voor de ander. Wij zien regelmatig dat dat soms mooie solidariteit oplevert en dat mensen elkaar financieel helpen. Dat kan bijvoorbeeld met een onderhandse lening. Hierbij leent u geld aan of bij familie, vrienden of kennissen zonder tussenkomst van een bank. U maakt dan samen afspraken over hoeveel en wanneer er wordt afgelost. De rente moet van de Belastingdienst wel marktconform zijn. Is die namelijk te laag, dan kan de lening als schenking worden gezien en krijgt u te maken met schenkbelasting.

Een schenking kan overigens een betere optie zijn dan lenen. Dat is sterk afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden van zowel gever als ontvanger. En van het doel waarvoor het geld gebruikt wordt. Zo zijn er meerdere manieren om een woning te financieren. Bel ons voor meer informatie.

Verzekeringen, hypotheken en financiële planning

Ontvang acht keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Verzekeren en Hypotheken

Financiële planning en advies

Contact

Zwaans staat voor je klaar

Wilt u meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heeft u behoefte aan een deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan even contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij u graag een nadere toelichting op onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAP
zwaans