Energielabel duurder vanaf 2021

Duurzame energie staat hoog op de agenda van de Nederlandse overheid. Doelstelling: in 2050 moeten alle gebouwen CO2-arm verwarmd worden. Om dit te bereiken introduceerde de overheid onder andere het energielabel. Deze is verplicht voor huiseigenaren, zodra ze hun huis willen verkopen of verhuren. Vanaf 1 januari 2021 komt er een nieuw energielabel. Deze is duurder, maar niet per se beter, vindt Vereniging Eigen Huis: “Belangrijkste verandering is dat straks een energiedeskundige naar de woning moet komen om het huis in te meten en het nieuwe label te bepalen. Dit jaagt mensen alleen op kosten en biedt geen extra perspectief voor het verduurzamen van je huis.”

Heeft u plannen uw huis te verkopen en heeft u nog geen energielabel? Regel dit nog in 2020. Het energielabel is tien jaar geldig. Kijk voor meer informatie op Rijksoverheid.nl.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945