Disclaimer regelt geen aansprakelijkheid

Meer dan 80% van de bedrijven in Nederland heeft een website. (Bron: CBS) Hierop staat over het algemeen informatie over het product of de dienst, de prijzen, de mogelijkheid om online te bestellen en verwijzingen naar sociale media. Vaak is er ook een disclaimer opgenomen. Dit is een stukje tekst waarin staat dat de eigenaar van de site aansprakelijkheid beperkt of afwijst. Aansprakelijkheid is echter in de wet geregeld. Dat kan niet met een eenzijdige verklaring zoals een disclaimer worden afgewezen.

 

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor uw product of dienst en voor de gevolgen van de informatie die u erover verstrekt. Heeft u een disclaimer op uw site en dacht u hiermee uw aansprakelijkheid geregeld te hebben? Of op z’n minst met goede algemene (leverings-)voorwaarden? Dan moeten wij u teleurstellen. Het goede nieuws is dat u wel uw aansprakelijkheid op een andere manier kunt regelen. Namelijk met een verzekering voor product-, beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheid. Weten welke oplossing het beste bij u past? Wij helpen u graag verder.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945