Defecte elektra in top 3 oorzaken bedrijfsbranden

Defecte of verouderde elektra staat samen met menselijk handelen en brandstichting in de top 3 oorzaken bij bedrijfsbranden. Denk hierbij aan kortsluiting in een verouderde meterkast, versleten bedrading, apparaten of machines die onnodig aan blijven staan en versleten of beschadigde opladers. (Bron: nibhv.nl). Tips om dit te voorkomen zijn onder andere: repareer of vervang kapotte elektrische onderdelen direct, kies voor extra wandcontactdozen i.p.v. een kluwen aan stekkerdozen, snoeren en niet-uitgerolde kabelhaspels en houd besturings- en meterkasten dicht en schoon.

 

Nog een tip: controleer uw elektrische installatie(s) regelmatig. Dit is volgens de Nederlandse arbowetgeving verplicht (zorg voor de veiligheid van werknemers). In dit kader bent u vast bekend met NEN3140 met een breed perspectief op technische installaties en NTA 8220 waarbij meer naar de brandrisico’s gekeken wordt. De keuring volgens NTA 8220 is de SCIOS Scope 10-keuring. Veel verzekeraars stellen deze verplicht bij een brandverzekering voor bedrijven. Het niet laten uitvoeren van de keuring kan gevolgen hebben bij schade door elektrabrand. Neem contact met ons op voor een check van uw bedrijfsbrandverzekering.

Verzekeringen, hypotheken en financiële planning

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Verzekeren en Hypotheken

Financiële planning en advies

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945