Deadline inschrijven UBO’s: 27 maart 2022

Om witwassen, fraude en corruptie te voorkomen en te bestrijden introduceerden de Europese beleidsmakers het UBO-register. UBO staat voor Ultimate Beneficial Owner oftewel de uiteindelijk belanghebbende van de organisatie. Het UBO-register is er al sinds september 2020, maar nog niet alle bedrijven hebben zich aangemeld. De deadline hiervoor is 27 maart 2022. De Kamer van Koophandel beheert het UBO-register, dat valt onder het Handelsregister.

Wel of niet verplichte inschrijving van UBO’s hangt af van de rechtsvorm van uw organisatie. Denk aan niet-beursgenoteerde besloten en naamloze vennootschappen, stichtingen en verenigingen, onderlinge waarborgmaatschappijen, maatschappen en vennootschappen onder firma. Geen verplichting geldt onder andere voor eenmanszaken, beursgenoteerde besloten en naamloze vennootschappen en verenigingen van eigenaars. Heeft u zich nog niet ingeschreven en wilt u weten of de verplichting ook voor u geldt? En hoe u bepaalt wie de UBO(‘s) in uw organisatie zijn? Kijk voor de volledige informatie op de website van de Kamer van Koophandel.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945