De zzp’er en pensioen

In 2019 waren er 1,1 miljoen zzp’ers in Nederland. Iets minder dan de helft is jonger dan 45 jaar. Vooral bij deze groep speelt het onderwerp ‘pensioen’ een ondergeschikte rol. De meerderheid heeft dan ook niets geregeld na het arbeidzame leven. Argumenten: het duurt nog zo lang, te ingewikkeld en te duur. Toch is het verstandig wel iets te regelen. “Want”, zegt het digitale weekblad Intermediair, “hoe vroeger je begint met sparen, hoe langer de inleg kan renderen. Zo voorkom je niet alleen dat je tegen die tijd terugvalt in inkomen, je hoeft ook minder geld in te leggen om het gewenste pensioen te bereiken.”

Met de herfst in het vooruitzicht, is er vast een regenachtige zondagmiddag waarop u toch even tijd kunt vrijmaken voor het pensioen. Lees dan eens ‘Pensioen voor zzp’ers’ en neem daarna contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945