De zzp’er en pensioen

In 2019 waren er 1,1 miljoen zzp’ers in Nederland. Iets minder dan de helft is jonger dan 45 jaar. Vooral bij deze groep speelt het onderwerp ‘pensioen’ een ondergeschikte rol. De meerderheid heeft dan ook niets geregeld na het arbeidzame leven. Argumenten: het duurt nog zo lang, te ingewikkeld en te duur. Toch is het verstandig wel iets te regelen. “Want”, zegt het digitale weekblad Intermediair, “hoe vroeger je begint met sparen, hoe langer de inleg kan renderen. Zo voorkom je niet alleen dat je tegen die tijd terugvalt in inkomen, je hoeft ook minder geld in te leggen om het gewenste pensioen te bereiken.”

Met de herfst in het vooruitzicht, is er vast een regenachtige zondagmiddag waarop u toch even tijd kunt vrijmaken voor het pensioen. Lees dan eens ‘Pensioen voor zzp’ers’ en neem daarna contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Verzekeringen, hypotheken en financiële planning

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Verzekeren en Hypotheken

Financiële planning en advies

Contact

Zwaans staat voor je klaar

Wilt u meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heeft u behoefte aan een deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan even contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij u graag een nadere toelichting op onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAP
zwaans