Corona en cybercriminaliteit

Cybercriminelen maken handig gebruik van de corona-crisis. Zo sturen ze bijvoorbeeld een mail die afkomstig lijkt te zijn van uw collega. Of ze sturen een link om een beveiligde verbinding tot stand te brengen. Als je op zo’n link klikt dan het zijn dat je criminelen daarmee toegang geeft tot jouw computer of het bedrijfsnetwerk. Criminelen gebruiken afbeeldingen met verspreiding van het COVID19-virus. In die afbeelding stoppen ze malware waarmee ze computers infecteren.

Belangrijk is om alert te blijven en kritisch te zijn. Let hier op:

  • Heb je twijfels bij een mail? Neem telefonisch contact op met degene die de mail heeft gestuurd om na te gaan of het klopt.
  • Houd je aan de normale werkwijze van je bedrijf. Als ze normaal ook geen link sturen om thuis in te loggen, doen ze dat nu ook niet.
  • Als je vanuit thuis werkt, gebruik dan altijd een beveiligde VPN-verbinding.
  • Klik niet zomaar op COVID19-afbeeldingen. Zoek naar informatie over het virus op vertrouwde website zoals die van het RIVM.

Meet over cybercriminaliteit lees je hier.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945