Brand door elektrische apparaten

Elektriciteit is in, fossiele brandstoffen zijn uit! Deze trend brengt nieuwe risico’s voor brandveiligheid met zich mee. Met meer zonnepanelen, elektrisch fietsen, opladers van smartphone, etc. nemen branden met elektrische apparaten als oorzaak toe. Dat blijkt uit de cijfers van het Instituut Fysieke Veiligheid over 2018. De meeste woningbranden met dodelijke slachtoffers ontstonden door onvoorzichtigheid bij roken (33%) en een technisch defect of verkeerd gebruik van elektrische apparatuur (30%). Een paar tips voor veilig gebruik:

  • zorg voor voldoende ruimte rondom de toestellen
  • rol een verlengsnoer altijd helemaal uit
  • gebruik zo min mogelijk verdeelstekkers
  • zet tv en stereo niet in stand-by, maar helemaal uit

Deze tips zijn van EnergieVeilig, een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse netbeheerders. Op hun website vindt u meer informatie over aanschaf en gebruik, overbelasting, kortsluiting en aarding. Verzekeren tegen brand doet u met een inboedel- en/of opstalverzekering. Vragen? We horen het graag van u.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945