Blijf cybercriminelen een stap voor

Het nieuws staat de laatste tijd bol van crisissen rondom boeren, stikstof, watertekort, gasprijzen en de oorlog in Oekraïne. Ook cybercriminaliteit blijft onverminderd in het nieuws, omdat het percentage getroffen bedrijven blijft stijgen. Denk aan tandartsketen Colloseum die 2 miljoen ransomware bail betaalde aan de afpersingsgroepering LV. Colloseum heeft veel patiëntgegevens en voor hackers zijn dit ideale doelwitten. Zij zagen geen andere uitweg dan betalen. De Kamer van Koophandel: ‘De Nederlandse politie geeft aan dat betalen echter niet de oplossing voor het probleem is. Op die manier heeft de cybercrimineel succes en blijft doorgaan met dit soort aanvallen. Het is beter om cybercriminelen een stap voor te blijven.’ Lees het volledige artikel ‘Wat kun je doen tegen ransomware?’ op de site van de KvK.

 

De overheid en verzekeraars zijn ondertussen volop bezig met cybercrime-verzekeringen. Zo onderzoekt het ministerie van Justitie en Veiligheid onder meer de mogelijkheden om verzekeraars te verbieden om losgeld te vergoeden. (Bron: NOS) Voor meer informatie over passende verzekeringsmogelijkheden, kunt u contact met ons opnemen.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945