Bescherming bij telefonische verkoop

Alweer een telefoontje van een energieleverancier! Herkent u het? Duizenden kleine ondernemers zijn benaderd (en soms onder druk gezet) om akkoord te gaan met een ‘prachtig aanbod om vele euro’s te besparen op energie’. De telemarketeers kochten adressen en telefoongegevens van de Kamer van Koophandel (KvK). Deze zijn wettelijk verplicht om aan iedereen data te verstrekken die daarom vraagt. Maar dat is bedoeld om u als ondernemer de kans te geven na te gaan met welk bedrijf u zaken doet (rechtszekerheid). Niet voor irritante telemarketingactiviteiten.

Helaas zijn veel ondernemers ingegaan op de aanbieding. En ontdekken dat ze helemaal niet goedkoper uit zijn, vastzitten aan een meerjarig contract en bij pogingen dit contract vroegtijdig te beëindigen honderden euro’s kwijt zijn. De KvK zegt: “We werken samen met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat hard aan oplossingen om ondernemers beter te beschermen tegen deze ongewenste benadering.” We hopen het van harte.

Vraagt u zich af of er (juridische) hulp beschikbaar is als u in een situatie terechtkomt waarbij u uw recht wilt halen? Ja, dat is er. Een voorbeeld is de rechtsbijstandverzekering voor ondernemers. Bel ons voor meer informatie.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945