Bescherm privacy klanten, leveranciers en personeel

Om uw klanten uw product of dienst te kunnen leveren, heeft u op z’n minst naam en adres nodig. Als u hen ook een factuur stuurt, of een offerte of een nieuwsbrief, heeft u vaak nog meer gegevens van uw klant. Deze privacygevoelige informatie moet u volgens de privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) goed beschermen. Dat geldt ook voor persoonsgegevens van leveranciers en personeelsleden. Het opslaan, bijwerken, wijzigen, raadplegen en andere manieren van gebruiken noemt de AVG het verwerken van persoonsgegevens (gegevensverwerking). U moet een goede reden hebben om persoonsgegevens te gebruiken.

 

De meeste ondernemers bewaren alle privacygevoelige informatie lokaal op de eigen computer en/of in de cloud. En krijgen dus ook te maken met digitale beveiliging. Moet u hier nog mee beginnen of heeft u al cyberstappen gezet? De Kamer van Koophandel werkt samen met cyberspecialisten van Digital Trust Center om u te helpen cybercriminelen buiten de deur van uw onderneming te houden. Voor meer informatie over cybercrimeverzekeringen, kunt u contact met ons opnemen.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945