Beperking groepskorting beïnvloedt zorgpremie………

De zorgpremies voor 2020 zijn half november bekend gemaakt. De ene zorgverzekeraar verhoogt, de andere verlaagt. Waar u rekening mee moet houden als u premies gaat vergelijken is of u deelneemt aan een collectieve zorgverzekering. Dit is een verzekering die een groep mensen afsluit, waardoor korting op de premie bedongen kan worden. Voorbeelden zijn verzekeringen via de werkgever, een belangenorganisatie en een patiëntenvereniging.

Minister Bruno Bruins van Medische Zorg & Sport wil af van die hoge ‘nepkortingen’. Met ingang van 1 januari 2020 wordt de maximale korting op een collectieve zorgverzekering teruggeschroefd van 10% naar 5%. Heeft u een collectieve zorgverzekering en verhoogt uw verzekeraar de premie niet? Dan kan het toch zo zijn dat u meer gaat betalen door het deels wegvallen van de collectiviteitskorting.

Precies weten waar u aan toe bent? Wij helpen u graag.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945