Bent u als eigenaar ook de bestuurder?

68 Jaar geleden werd de eerste officiële kentekenserie uitgegeven. Dat bestond toen uit twee letters, twee cijfer en twee cijfers: XX-99-99. In de loop van de jaren is het gebruik van klinkers en sommige medeklinkers vervallen, omdat ze te veel op cijfers lijken. Ook bepaalde lettercombinaties zijn uitgesloten zoals GVD, KKK, NSB, PVV, SGP en VVD. In 2019 is de tiende serie ingegaan. Dat is een combinatie van één medeklinker, drie cijfers en twee medeklinkers: X-999-XX.

Er zijn behoorlijk wat regels verbonden aan hoe een kentekenplaat eruit moet zien, dat het altijd zichtbaar/leesbaar moet zijn en waar op het voertuig het bevestigd moet zijn. Wat verzekeringen betreft geldt dat u als eigenaar/kentekenhouder verplicht bent een autoverzekering te sluiten. Als iemand anders dan uzelf de regelmatig bestuurder is, moet u ook dat doorgeven. Heeft u hier vragen over? Wij beantwoorden ze graag!

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945