Bent u klaar voor strengere privacywetgeving?

In onze vorige nieuwsbrief schreven wij over de toename van cyber crime en de Wet meldplicht datalekken. Deze wet is onderdeel van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Vanaf 25 mei 2018 krijgt u te maken met de grote Europese broer: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Uit onderzoek van MKB Servicedesk onder 3.200 bedrijven bleek dat zes op de tien mkb-bedrijven niet van de AVG afweet. Van het kleinbedrijf tot zes medewerkers was dat zelfs driekwart van de respondenten. Hoe is dat bij u?

Niet naleven AVG = torenhoge boetes

Er gaan strengere normen gelden voor het bewaren en verwerken van klantgegevens en uw verantwoordelijkheid daarvoor. Denk hierbij niet alleen aan gegevens van klanten, maar ook aan personeelsadministratie, ledenadministratie en bezoekersregistratie. Houdt u zich niet aan de regels? Dan riskeert u flinke boetes. De huidige maximale boete van € 900.000,- verandert met de AVG naar € 20 miljoen of 4% van de wereldwijde jaaromzet!

Werkt u met privacygevoelige informatie?

Zorg dat u bent voorbereid op de AVG. Neem vast maatregelen met de tien stappen van MKB Servicedesk en met hun whitepaper ‘Verbeter je cybersecurity’. Met vragen over oplossingen om u tegen cyber crime te verzekeren, kunt u bij ons terecht.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945