Bedrijfsauto in coronatijd

Gebruikt u voor uw werkzaamheden een bedrijfsauto? Door de gevolgen van corona kan het zijn dat u die minder of zelfs helemaal niet gebruikt. Kunt u uw bedrijfsautoverzekering nu stopzetten? Het antwoord op deze vraag is tweeledig:

– De WA-dekking van een auto is verplicht, ook als u er niet (meer) mee rijdt.  Deze kunt u dus niet stopzetten. Tenzij u bij het RDW het kenteken schorst. Dan geldt geen verzekeringsplicht en kan de verzekering stopgezet worden. Hiervoor hebben wij het schorsingsbewijs nodig.

– De dekking van volledig of beperkt casco kunt u aanpassen. Afhankelijk van de voorwaarden van de verzekeraar kan de dekking worden verlaagd of gestopt. De premie verandert naar evenredigheid mee.

Of het verstandig is om dekking aan te passen of het kenteken te schorsen, hangt volledig af van uw persoonlijke omstandigheden. Neem geen overhaaste beslissing en informeer eerst bij ons naar de mogelijkheden. Wij denken graag met u mee.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945