Bedrijfsauto in coronatijd

Gebruikt u voor uw werkzaamheden een bedrijfsauto? Door de gevolgen van corona kan het zijn dat u die minder of zelfs helemaal niet gebruikt. Kunt u uw bedrijfsautoverzekering nu stopzetten? Het antwoord op deze vraag is tweeledig:

– De WA-dekking van een auto is verplicht, ook als u er niet (meer) mee rijdt.  Deze kunt u dus niet stopzetten. Tenzij u bij het RDW het kenteken schorst. Dan geldt geen verzekeringsplicht en kan de verzekering stopgezet worden. Hiervoor hebben wij het schorsingsbewijs nodig.

– De dekking van volledig of beperkt casco kunt u aanpassen. Afhankelijk van de voorwaarden van de verzekeraar kan de dekking worden verlaagd of gestopt. De premie verandert naar evenredigheid mee.

Of het verstandig is om dekking aan te passen of het kenteken te schorsen, hangt volledig af van uw persoonlijke omstandigheden. Neem geen overhaaste beslissing en informeer eerst bij ons naar de mogelijkheden. Wij denken graag met u mee.

Verzekeringen, hypotheken en financiële planning

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Verzekeren en Hypotheken

Financiële planning en advies

Contact

Zwaans staat voor je klaar

Wilt u meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heeft u behoefte aan een deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan even contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij u graag een nadere toelichting op onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAP
zwaans