AOV: Laat u zich verplichten of kiest u zelf?

De Rijksoverheid is al jaren druk met het pensioenakkoord dat gaat over ouderdomspensioen, AOW en verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). De Kamer van Koophandel geeft een update. Over de verplichte AOV zeggen ze dat volgens vakbond FNV Zelfstandigen één op de vijf zzp’ers een AOV heeft. De overlegpartijen in het pensioenakkoord willen niet dat kosten en risico’s van onverzekerden op de samenleving neerkomen. Vandaar de verplichte AOV, die op z’n vroegst in 2024 zal ingaan. Naar verwachting wordt de premie zo’n 8% van het inkomen. De verzekering is inkomensafhankelijk en keert maximaal 70% van het laatstverdiende inkomen uit (maandelijks maximum van €1.650 bruto). Bijverzekeren is mogelijk tot maximaal tot €30.000.

 

Bent u zzp’er en heeft u nog een vrijwillige AOV? Dan kunt u natuurlijk afwachten wat de nieuwe wet u straks zal brengen. Of… u neemt de regie in eigen hand en regelt uw eigen verzekering. Wij leggen u graag uit welke opties u heeft. Dan kunt u zelf kiezen.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945