Aflossen of nieuwe hypotheek?

Het is krap op de huizenmarkt. Dat is te merken op de hypothekenmarkt. Vorig jaar gebeurde het voor het eerst dat meer dan de helft van het aantal hypotheekaanvragen niet voor het kopen van een nieuw huis was, maar voor een nieuwe (oversluiten) of tweede hypotheek. Opvallend ten opzichte van voorgaande jaren was dat maar liefst een derde meer gepensioneerden hun hypotheek oversloten om lagere maandlasten te realiseren. In meer dan de helft van deze gevallen ging men over naar een aflossingsvrije hypotheek. (Bron: Hypotheken Data Netwerk)

Deze hypotheekvorm is overigens nog steeds ontzettend populair, blijkt uit het halfjaarlijks onderzoek van Autoriteit Financiƫle Markten (AFM). Heeft u ook een aflossingsvrije hypotheek? Weet u al wat u doet aan het einde van de looptijd: aflossen of een nieuwe hypotheek sluiten? Uw persoonlijke situatie (huis, gezin, inkomen) en wensen voor de toekomst bepalen wat voor u de beste keuze is. Hulp nodig? We voorzien u graag van deskundig advies.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945