Aanvulling op AOW

Veel werknemers bouwen pensioen op via het werk. Maar niet iedere werkgever heeft een pensioenregeling. En niet iedereen heeft een werkgever. Bouwt u geen of niet voldoende pensioen op? Dan kunt u zelf een (aanvullende) pensioenvoorziening treffen. Een voorbeeld hiervan is de lijfrenteverzekering. Hierbij legt u eenmalig geld in (koopsom) of periodiek en betaalt u elke maand of elk jaar premie. Op die manier bouwt u kapitaal op.

Op een vooraf afgesproken datum eindigt het opbouwen en begint het uitkeren. Dat noemen we het ‘vrijkomen van de lijfrente’. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het bedrag in één keer uit te laten keren. Daar zitten wel haken en ogen aan, zoals inkomstenbelasting betalen over het opgebouwde bedrag. De meeste mensen kiezen ervoor vanaf de pensioengerechtigde leeftijd maandelijks een bedrag uit te laten keren als aanvulling op hun AOW. Twee belangrijke voordelen:

– u kunt regelen dat de uitkering na uw overlijden doorloopt naar uw nabestaanden

– er zit geen limiet aan de uitkeringstermijn

Wilt u meer over weten over de lijfrenteverzekering? Of heeft u een lijfrente die binnenkort vrijkomt? Wij helpen u graag verder.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945