Aansprakelijk voor thuiswerkende medewerkers

Wij informeren u regelmatig over de vergaande aansprakelijkheid van werkgevers. Er is duidelijke wetgeving over, maar die gaat voornamelijk over werkzaamheden in het bedrijf zelf. Als goed werkgever neemt u alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om bedrijfsongevallen te voorkomen. Hoe zit dat met thuiswerken? Dat is immers toegenomen door coronamaatregelen en lijkt ook na corona niet af te gaan nemen. Want ongeveer 40% tot 60% van de thuiswerkers verwacht hiermee door te gaan als de crisis voorbij is. (Bron: Publicatie ‘Thuiswerken en de coronacrisis’ van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM))

Wat als uw werknemer letsel oploopt door de ergonomisch minder verantwoorde keukentafel- en stoel waarmee hij nu zijn werk doet? U kunt aansprakelijkheid die hieruit voortvloeit voorkomen door een goede stoel en bureau ter beschikking te stellen. Blijf ook daarna actief bezig de werkplek thuis veilig te houden. Nu is dit een heel concreet voorbeeld. Maar zoals dat in de praktijk gaat, kunnen er dingen gebeuren die minder duidelijk zijn. Hoe werkt de werkgeversaansprakelijkheid dan? Op dit gebied kunnen wij u adviseren zodat u met een gerust gevoel uw werknemers thuis kunt laten werken.

Verzekeringen, hypotheken en financiƫle planning

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Verzekeren en Hypotheken

Financiƫle planning en advies

Contact

Zwaans staat voor je klaar

Wilt u meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heeft u behoefte aan een deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan even contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij u graag een nadere toelichting op onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAP
zwaans