Aankoop huis: verborgen gebreken

Een nieuw huis kopen is een feestelijke gebeurtenis. Na aankoop verborgen gebreken ontdekken kan dan een behoorlijke domper zijn. Zeker als u bedenkt dat reparatiekosten (meestal) niet te verhalen zijn op de verkoper. Hoe zit dit precies? Bij aankoop van een huis hebben zowel de verkoper als de koper bepaalde verantwoordelijkheden. Zo is de verkoper verplicht om gebreken te melden aan de koper (meldingsplicht). Tegelijkertijd heeft de koper onderzoeksplicht. Dat betekent vóór aankoop onderzoek (laten) doen naar de huidige staat van de woning. Kijk zelf naar bijvoorbeeld scheuren in de muur of vochtplekken in het plafond en stel actief vragen aan de verkoper. Verder:

– schakel een aankoopmakelaar in voor aanvullende deskundigheid

– let op: een oudere woning heeft meer kans op gebreken

– laat bij twijfel een bouwkundig rapport opmaken

En nog een extra tip: als u de verkoper aansprakelijk wilt stellen als er na de overdracht tóch een verborgen gebrek aan het licht komt, dan is een rechtsbijstandverzekering handig. Deze moet u wel afgesloten hebben vóór u weet er gebruik van te zullen maken. Voor gedetailleerde informatie hierover kunt u bij ons terecht.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945